Tietoa meistä

NÄIN SYNTYI RAKENNUS- JA LASILIIKE HEINO OY

Joutsalainen Timo Heino aloitti rakennusalan yrittäjänä kevättalvella 2014. Hyppy yrittäjäksi jännitti sekä etenkin se, riittääkö työkuorma varmasti perheen elannon turvaamiseksi. Asiakkaita ja töitä on riittänyt. Hyvä maine luotettava ja osaavana tekijänä on kiirinyt.

"Itse asiassa minulla ei ollut yrittäjyys käynyt koskaan edes mielessäkään, ei minkäänlaisena vaihtoehtona. Ei ennenkö jäin työttömäksi. Pyörittelin asiaa sitten jonkun aikaa ja ajattelin, että eihän sitä korkealta putoa jos kokeilee. Se rohkaisi, että sain muutamia töitä sovituksi jo ennen aloittamista", kertaa Heino.

Rakennusalan työllisyydessä näkyy herkästi paitsi vuosikierto niin myös erilaiset suhdanteet. Tässä suhteessa Heinon ura muodostaa poikkeuksen. Hän ehti työskennellä nimekkään, joutsalaisen Keski-Suomen Voimarakentajien palveluksessa kirvesmiehenä reilun vuosikymmenen ajan ilman lomautuksia. Voimarakentajien taru päätyi konkurssiin, joten Heinon piti siis keksiä jotain uutta.

"Ensimmäisen vuoden jälkeen mietin, että kyllä yrittäjänä saattaa pärjätäkin. Töitä on riittänyt ja olen voinut palkata henkilöstöäkin", sanoo Heino.

Asiakkaiden palvelutarpeisiin Timo Heino on pyrkinyt vastaamaan joustavasti ja monipuolisesti. Asiakaskuntaa on kertynyt tasaisesti niin kylän omasta väestä, mökkiläisistä kuin paikallisista yrityksistäkin.

Suurin osa työkohteista on ollut saneerausta, mutta mukaan on mahtunut suuria uudiskohteita. Paljon työtä ovat tuoneet muun muassa vesivahinkokohteet sekä kylpyhuoneremontit. Erikoisempia palveluita ovat puolestaan ikkunalasit ja terassien lasitukset.

"Jo Voimarakentajissa totuin siihen, että on oltava valmis tekemään kaikenlaisia töitä. Ei ole siis nytkään erillistä kirvesmiestä tai rakennussiivoojaa, vaan kaikki samassa autossa. Siihen asiakkaat tuntuvat olevan tyytyväisiä, että olemme ottaneet vastaan ja tehneet välillä pieniäkin hommia", pohtii Heino.

Timo Heino